1851 Andreas Cambas wordt geboren in Athene. Zijn liefde voor wijn blijkt al op jonge leeftijd: hij is pas 18 als hij land begint te verwerven om wijn te produceren door weilanden te leasen van de Griekse overheid. Eén daarvan bevindt zich in Paleopanagia, in Kantza. Omdat hij zelf de controle over de productie wil hebben, richt hij al snel zijn eerste kleine wijnmakerij op in Rigillis St, en koopt hij vervolgens 500 hectare aan in de regio Kantza.
1880 Vervolgens koopt hij een wijndistilleerderij uit Bordeaux om cognac- en eikenhouten vaten uit Rusland te maken. In hetzelfde decennium wordt hij aangesteld als leverancier van wijn aan de Griekse koning George I. Dit is ook de periode waarin de producten van Cambas hun eerste onderscheidingen ontvangen in binnen- en buitenland en gouden medailles winnen in zowel Griekenland als Frankrijk.
1890 Beginnend met Egypte begint hij zijn producten te exporteren om andere landen kennis te laten maken met de wijnen en sterke dranken van het Griekse Middellandse Zeegebied. Zijn brandewijn is een enorm succes in Egypte en er worden 40.000 kratten per jaar verkocht, zelfs meer dan Franse cognac.
1900 Andreas Cambas is beroemd om zijn wijnen, zowel in Griekenland als daarbuiten, dankzij het succes van de beroemde Cambas retsina en andere wijnen, die de eerste zijn die ooit in Griekenland zijn gebotteld en de voorkeurskeuze van wijnliefhebbers zijn geworden. De naam Cambas is synoniem met wijn. Andreas Cambas heeft nu twee bedrijven die respectievelijk brandewijn en wijn produceren, zonder concurrentie. Zijn brandewijn en zijn wijnen winnen prijzen op internationale beurzen, ook al verschijnen de eerste imitaties van zijn brandewijn.
1918 Na het einde van de Eerste Wereldoorlog wordt het bedrijf een naamloze vennootschap, met nieuw kapitaal en een raad van bestuur bestaande uit tien leden. Twee jaar later wordt het het tweede bedrijf in de sector dat naar de beurs gaat.
1927 Hij richt de Mantinia Winery op, die onmiddellijk met de productie begint en een van de weinigen in Griekenland is die met glas beklede cementtanks gebruikt om de wijn te fermenteren voor het bezinken van de most. In dezelfde periode begint Moschofilero te bloeien en worden de wijnen Mantineia, Arcadia en Phileri al snel op de markt gebracht.
1935 Cambas Cava wordt gelanceerd. Deze zeer bijzondere wijn is de eerste gerijpte wijn van Griekenland, die meteen een bestseller wordt vanaf het moment dat hij in de schappen ligt.
1978 De oorsprongsbenaming van de wijnen Ιmittos, Pendeli en Roditis wordt vanwege wetgeving ingetrokken en wordt kort daarna opnieuw gelanceerd onder nieuwe namen. Een tijdloze televisiecommercial waarin een kind bij de kruidenier boodschappen gaat doen voor ‘kaas, rijst, koffie, melk, cambas’.
1991 De Boutari Group koopt een meerderheidsbelang in Cambas.
Vandaag. Een deel van de erfenis van Alexander Cambas, tot op de dag van vandaag bewaard door zijn afstammeling Roxani Matsa met de hulp van deskundige oenologen van de wijnmakerij Boutari, blijft tijdloze wijnen produceren onder het Cambas-label en blijft een creatieve kracht, die de geschiedenis en traditie van Griekse flessenwijn.
wit, droog, 100% chardonnay
Deze wijn, afkomstig uit de Peloponnesos, benadrukt de typiciteit van de variëteit en het terroir van de regio waar hij wordt verbouwd. Het resultaat is een lichtgele, droge wijn met aroma's van tropisch fruit zoals ananas, meloen en perzik. Fris, knapperig, met een uitstekende structuur en een intense aromatische afdronk, gaat hij ideaal samen met vetrijke vis en zachte kazen. Geserveerd op 10-12°C.
€ 11,00
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
wit, droog, 100% sauvignon blanc
Een wijn uit de Peloponnesos, die het karakter van de druivensoort en de regio van herkomst illegaal. Het resultaat is een witte droge wijn met groene highlights en aroma's van limoen, passievrucht, groene appel en groene peper. Vol, met prijs frisheid en goede harmonie, en begeleidt uitstekende hapjes, groente- en visgerechten. Serveertemperatuur 10-12°C.
€ 11,00
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
wit, droog, diverse Griekse druifsoorten
Een bijzondere Retsina met een bijzondere lichte smaak van Griekse variëteiten. Met een fijn aroma, delicate smaak en een eigen karakter dat hem uniek maakt. Naast klassieke hapjes begeleidt het aantrekkelijke gerechten uit de traditionele Griekse keuken en visgerechten. Geserveerd op 8-10°C.
€ 10,00
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien
rood, droog, 100% cabernet sauvignon
Intense dieprode kleur met gedempt. Primaire aroma's van rijp zwart fruit zoals framboos en pruim zijn waar verwijderbaar, terwijl het wordt omlijst door secundaire aroma's van chocolade. Het produceert de frisheid en een lichte body terwijl het harmonieus is met zijn fijne tannines. Een lichte cabernet sauvignon die perfect past bij rood vlees en kazen. Serveertemperatuur 14-16°C.
€ 11,00
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien